Introductie Partners

In de noordwestelijke hoek van het Schinkelkwartier in Amsterdam ligt De Plantijn. De Plantijn is een stichting waarbij het Antoni van Leeuwenhoek, Sanquin, Slotervaart Centrum voor Zorg en verpleeghuis Hof van Sloten van Cordaan de krachten hebben gebundeld en samenwerkende partners zijn geworden. Doelstelling is om van dit gebied een levendige stadswijk te maken met een divers aanbod. De huidige partners spelen een grote rol in deze toekomstplannen. Maar wie zijn deze partners?

Antoni van Leeuwenhoek
Het Antoni van Leeuwenhoek, of kortweg AVL, is een in kanker gespecialiseerd ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Centraal staan nieuwe methoden van diagnostiek en behandeling. Het Antoni van Leeuwenhoek is het enige door de Organisation of European Cancer Institutes aangewezen Comprehensive Cancer Center in Nederland, voor kankerzorg en onderzoek.

Sanquin
De Nederlandse non-profitorganisatie Sanquin verzorgt de bloedvoorziening in Nederland. Dat doen zij samen met de vele duizenden donors voor een beter leven van de patiënt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het maken van reagentia, het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs.

Slotervaar Centrum voor Zorg
In het gebouw van het voormalige Slotervaartziekenhuis is nu Slotervaart Centrum voor Zorg gevestigd. Een plek waar zorg en mensen bijeenkomen. Het biedt plek aan zeer diverse zorginstellingen passend bij de behoeftes van de samenleving. Denk aan bijvoorbeeld een Gezondheidscentrum voor eerstelijnszorg partijen en een innovatie- en leeronderdeel.

Verpleeghuis Hof van Sloten van Cordaan
In Hof van Sloten is plek om te wonen en te revalideren. Het is een ruim gebouw, omringd door prachtige tuinen, mooie terrassen en balkons. Hof van Sloten biedt verschillende vormen van zorg aan cliënten met een hersenaandoening, cliënten die moeten revalideren en ook is er een afdeling voor zorg in de laatste levensfase.

Benieuwd naar de concrete plannen en ontwikkelingen voor De Plantijn? Houd deze website de komende tijd in de gaten en je leest er alles over.